AFLYST! PH på ny i samarbejde med Stars | Danmarks Borgcenter

AFLYST! PH på ny i samarbejde med Stars

Sted: 
Danmarks Borgcenter
Dato: 
Torsdag, 26 marts, 2020 - 20:00 til 22:00

Markering af 80'ret for besættelsen med PH

Med koncerten markerer Danmarks Borgcenter og Stars også 80'året for besættelsen af Danmark. For med sin samfundssatire revsede PH det nazistiske regime allerede fra Hitlers erobring af magten og frem til besættelsens mørkeste tid.

Duoen Margrete Grarup & Michael Sunding har fin-tunet musikken til PH’s tekster og fundet plads til både alvor og begejstring! Med dem bag rattet kører dette stykke danmarkshistorie med dets rigdom af ord og toner nu videre i fineste form, og markerer fejringen af lysmageren, digteren og samfundsrevseren Poul Henningsens 125 års fødselsdag i 2019. 


Besætningen er helt klassisk, klaver og vokaler, og duoen fører de gamle viser frem til nutiden med kærlige smil, følsomhed og finesse. Det er umiskendeligt PH, men PH på en ny måde, med både overraskelser og genkendelsens glæde. Frisket op så det kan nå både nye og gamle ører og måske 
skabe nye (om)tanker hos tilhørerne. For selv om lyrikken har en del år på bagen, er PH’s ord om humanisme, ligestilling, det smukke men skrøbelige liv – og ikke mindst nødvendigheden af at sige tidsånden midt imod – lige så aktuelle i dag som dengang. 

Musikerne har taget deres egne musikalske baggrunde og menneskelige erfaringer med i bagagen og løfter materialet med saft, kraft og legesyge, der giver et helt unikt tæt samspil på scenen. Ifølge publikum venter der en koncertoplevelse, der er intens, medrivende og dynamisk – og med en farvepalet af nuancer, der kan få følelserne op i halsen og tårerne ud i øjenkrogen.

Margrete Grarup (vokal) har blandt meget andet 2 DMA nomineringer med sig – bl.a. for bedste vokal for albummet “Walk with me”, samarbejde med Kaare Norge og stor turnéefterspørgsel med bandet Grarup Allstars. Hun underviser i sang på Det Jyske Musikkonservatorium, Aalborg og er en efterspurgt solist, når det skal være særligt intenst, ærligt og swingende. “A wonderfully rich and expressive voice...a star!” som Chris Mosey, All about Jazz skriver.

Michael Sunding (klaver, vokal, kalimba) har tidligere, med stor succes, fornyet nationalt arvegods og givet det nyt liv med de anmelderroste udgivelser ”The Melodies of Carl Nielsen” og ”The Melodies of Nordic Christmas”, duo med bassisten Mads Vinding. Begge blev Ugens Album på DR P8-jazz.
”Sådan kan man lege med nationalarven – hvis man er begavet nok””..elegant og ubesværet”“finurlig duo kunst af unikt tilsnit”, hedder det bl.a. i medierne, der drager paralleller til Jan Johanssons Jazz på svenska. Desuden bl.a. solokoncerter, langvarige samarbejder med Etta Cameron, Billy Cross, Kenn Lending og turnéer med Dr. Hook.

Forsalg 190 kr.

I døren 210 kr.

BEMÆRK: ARRANGEMENTET ER AFLYST!

Entré: 
190 kr.