Borgring up date | Danmarks Borgcenter

Borgring up date

Sted: 
Danmarks Borgcenter - Kornerups Rådhus
Dato: 
Tirsdag, 23 oktober, 2018 - 19:00

For få år siden blev det bevist, at Borgring vest for Køge, er en blandt flere geometrisk udlagte borganlæg fra Danmarks vikingetid. Den indskriver sig i et eksklusivt selskab, der også tæller Trelleborg, Nonnebakken, Fyrkat og Aggersborg. Samlet set hører de til i Harald Blåtands regeringstid og er både blevet opfattet som kaserner, skibsværfter, tilflugtsborge og en ekstraordinær måde, hvorpå kongen markerer sin magt.

Borgring er den 5. ringborg i Danmark, og fra sommeren 2016 blev der iværksat et 3-årigt forskningsprojekt, der gennem udgravninger indeni og omkring borgen skulle vise, hvilken rolle den har spillet på Østsjælland.

Borgringprojektet afsluttes med udgangen af 2018, og de sidste udgravninger er gennemført.

Udgravningsleder på Borgring og forskningschef ved Museum Sydøstdanmark, Jens Ulriksen, fortæller om alle udgravningssæsonerne og sætter Borgring ind i en - foreløbig - sammenhæng vikingetidens samfund.

Arrangementet er blevet til i et samarbejde med Museumsforeningen Sydsjælland og Møn

Praktisk

Foredraget foregår i Kornerups Rådhus, Algade 97, 1. sal, 4760 Vordingborg.

Der forefindes teleslynge i foredragssalen samt lift i Kornerups Rådhus.

Billetter kan bestilles online her eller købes i billetsalget på Danmarks Borgcenter, Næstved Museum, Møns Museum og Køge Museum.

Der er kaffe og småkager i pausen.

Få rabat via Culturepoint

CulturePoint er et fællesskab for kulturoplevelser på Sydsjælland, Møn, Lolland og Falser. Her kan du få inspiration til et besøg hos de mange kultursteder i områderne, optjene kulturpoint, få rabatter, særtilbud m.m. CulturePoint er et samarbejde mellem Museum Lolland-Falster, Museum SydøstDanmark, Østsjællands Museum, VisitSydsjælland-Møn og VisitLolland-Falster. Læs hvordan du får de gode tilbud på culturepoint.dk.

Foto Borgring: Lilli Larsen

Entré: 
75 kr / 60 kr for Årskortholdere og Museumsforeningen Sydsjælland og Møn. Gebyr 10 kr på alle billetter.