DM i Adventure Race 2019 | Danmarks Borgcenter

DM i Adventure Race 2019

Sted: 
Borgterrænet
Dato: 
Fredag, 16 august, 2019 - 19:45 til 20:30

DM i Adventure Race afholdes fra Gåsetårnet til Møns Klint

Den 16. – 17. august 2019 afholder GeoCenter Møns Klint i samarbejde med Naturstyrelsen niende udgave af Møns Klint Adventure Race. I år er arrangementet blevet tildelt værtskabet for danmarksmesterskaberne i Adventure Race. Løbet starter fredag aften kl. 20.00 fra Gåsetårnet i Vordingborg og slutter lørdag eftermiddag ved Møns Klint.

Deltagerne skal i hold á tre personer igennem en række discipliner i løbet af adventureracet. De ved ikke præcist hvad løbet indeholder, udover at de skal cykle mountainbike, klatre, padle i kano, svømme, stå på rulleskøjter og løbe orienteringsløb. Undervejs bliver holdene stillet overfor forskellige opgaver som de skal løse i fællesskab. Blandt andet skal de finde en række poster den store efeu-labyrint i Kalvehave Labyrintpark.

De hurtigste hold forventes at bruge 18 timer på at gennemføre ruten, mens de sidste må bruge op til 24 timer for at klare strabadserne. Hvis 18-24 timer lyder som en stor mundfuld, er der heldigvis også en kort rute på 5-7 timer. Den korte rute starter og ender på Møns Klint.

Filosofien er, at det eneste deltagerne efterlader sig, er fodspor. Men undervejs får de sat disse fodspor på nogle at de mest spektakulære steder i området. Hele ruten gennemføres efter kort og kompas og deltagerne kommer ud over Gåsetårnet og Møns Klint forbi Kulsbjerg, Hårbølle, Stege og Ulvshale. 

Løbsleder Anders Andreasen fra GeoCenter Møns Klint står bag arrangementet. "Konceptet er at vise den bedste og flotteste side af Vordingborg kommune, og hvad giver bedre mening end at lade ruten gå mellem to af Vordingborg kommunes største seværdigheder Gåsetårnet og Møns Klint", siger Anders Andreasen og fortsætter: ”At vi i år er blevet tildelt værtskabet for danmarksmesterskaberne, anser jeg for et kvalitetsstempel af Møns Klint Adventure Race. Vi har gennem årene opbygget et godt og solidt arrangement i et hjørne af Danmark som har utroligt meget at byde på – og det vil vi gerne vise deltagerne”

Fakta:

Danmarksmesterskaberne i Adventure Race:

Dato: fredag d. 16. august kl. 20.00 til lørdag d. 17. august kl. 20.00

Start: Gåsetårnet

Mål: GeoCenter Møns Klint
3-personers hold (herre, dame, mix)
Discipliner: Løb, O-løb, mountainbike, kano, klatring, rulleskøjter
Forventet vindertid: 18 timer

Antal tilmeldte hold: 15

Kort rute

Dato: Lørdag d. 17. august fra kl. 10.00 – kl. 20.00
2 eller 3-personers hold (herre, dame, mix)

Start og mål: GeoCenter Møns Klint
Discipliner: Løb, O-løb, mountainbike, kano, klatring
Forventet vindertid: 5-7 timer

Antal tilmeldte hold: 23