Kongens Togt | Danmarks Borgcenter

Kongens Togt

Sted: 
Nordhavn, Vordingborg
Dato: 
Tirsdag, 19 juli, 2016 - 11:00 til 18:00

LIVE KONGERÆKKE OG QUIZ

Når festivalen Kongens togt kommer til byen, får tung viden, skarpe fakta og underholdende fiktion hver sin fyldestgørende plads.

Festivalens store telt – Pavillonen –  vil der hele dagen igennem være mulighed for at fordybe sig i vikingetiden. Teltet indtages blandt andet af de to herrer, historiker Hans Erik Havsteen og journalist Anders Olling, bedre kendt som Kongerækken, med en live optagelse af deres populære podcastserie – skræddersyet til Kongens togt og Vordingborg.

Med afsæt i de enkelte regenter har Kongerækken givet sig i kast med at genfortælle Danmarkshistorien, og hvad er så mere naturligt end at lave en speciel edition på havnen, i en by, der har flere store konger på samvittigheden.

Med på holdet har Kongerækken fået Danmarks Borgcenters egen Nanna Holm, der er arkæolog, og i disse dage udgraver det nye spændende fund ved Køge kaldt Borgring. Nanna Holm glæder sig meget til at være med til at formidle historieforskning gennem podcasts: Borgcenterets nyfundne Borgring er en aktiv del af fortællingen om de danske vikingekongers formåen og passer fint med festivalens tema om vikingekongen Knud den Store, siger hun.

Til Kongens togt optager de en splinterny udsendelse med publikum tilstede. Der er begrænsede pladser, og det fungerer efter først til mølle-princippet.

Velkendt historiequiz med skræddersyet indhold

Mange kender Historiequizzen, der i flere år har rullet over skærmen på DRK.  Panelet af deltagere, med Kåre Johannesen blandt de lokalt kendte, entrerer scenen i Pavillonen kl. 16 med quizzen, der gerne skulle indeholde spørgsmål, der denne gang også er hentet fra området. Også her er der begrænsede pladser, så vær ude i god tid, hvis du vil sikre dig muligheden for at se Historiequizzen live.

Sidst men ikke mindst går historiker og forfatter Anders Lundt Hansen på scenen sidst på dagen med et foredrag omkring Knud den Store og Slaget ved Helgeå, en af de afgørende begivenheder for Knud den Stores liv, som senere gjorde ham til den stærkeste konge i Norden.

Nyvasket og veltrimmet

I vikingetidens England fortæller kilderne, at ”dansk mode” er lig med tætklippet hår bagtil og langt pandehår, fortæller festivalens historiske koordinator Tobias Mortensen: Vikinger i England havde angiveligt kvindetække og kamme, pincetter og ørerensere var en del af vikingens “toilettaske”. Arabiske kilder tegner også et billede af pyntesyge vikinger, der udsmykkede sig med tatoveringer og make-up — både mænd og kvinder vel at mærke!

Et anderledes, men højst relevant indslag på festivalen står således historiker Kåre Johannesen for. Han inviterer til modeshow, hvor vikingernes beklædning tages under loop, hvor du måske kan blive inspireret til at udskifte egen garderobe.

I Vordingborg åbner festivalpladsen med aktiviteter for de besøgende kl. 11. Vikingeskibenes ankommer aftenen forinden, den 18. juli kl. 19. med Havhingsten i front og allerede her, kan du få en forsmag på Knud den Stores univers, når historiker Kåre Johannesen, giver en omgang historisk speak under skibenes ankomst.

Skibene sejler videre mod Kalundborg den 20. juli kl. 10.

Se hele programmet for Kongens Tog i Vordingborg her

Om Kongens togt 2016:

Kongens togt arrangeres af Danmark bliver til, et projekt under Kulturregion Midt- og Vestsjælland. Her arbejder en bred vifte af museer og oplevelsesattraktioner sammen om en lang række aktiviteter. Projektet er muliggjort med støtte fra Kulturregionens otte kommuner, Kulturministeriet og Region Sjælland. Årets festival modtager også støtte fra Danmarks Borgcenter.

Læs mere: 

Danmark bliver til: www.danmarkblivertil.dk

Kongens togt: www.kongenstogt.dk

Billetter

Kan købes i havnen på dagen, eller i forkøb på www.kongenstogt.dk og www.visitlejre.dk

Pris - Der er gratis adgang til alle festivalpladser.

Deltagelse i aktiviteter og ombordstigning i skibene med armbånd:

Enkelt armbånd – en havn: 75 kr.

Familie armbånd (4 stk.) – en havn: 250 kr.

Enkelt armbånd – alle havne: 150 kr.

Familie armbånd (4 stk.)  –  alle havne: 500 kr.

Sejlplan

For skibenes ankomst og afgangstider, se hjemmesiden.

15. juli – 16. juli - KORSØR

18. juli – 20. juli - VORDINGBORG

22. juli – 23. juli - KALUNDBORG

24. juli – 26. juli - RØRVIG

26. juli – LEJRE v. Munkholmbroen

26. juli – 28. juli - HOLBÆK

29. juli – 30.juli - FREDERIKSSUND

30. juli – ROSKILDE

For yderligere information:

Projektleder Mari Schmidt: mnys@lejre.dk  / Tel.: 21 56 24 41

Kommunikationsansvarlig, Danmarks Borgcenter, Sanne Jakobsen: sj@museerne.dk /