Oplevelsen

Dyk digitalt ned i middelalderens magtkampe på Danmarks Borgcenter. Forstå kongens magt, kirkens magt og den magt, du selv besidder. Og gå på opdagelse i intriger, alliancer og den enorme kongeborg, der engang tronede over landskabet i Vordingborg. Her kan du læse mere om oplevelsen, der venter på dig.

Vi er et digitalt oplevelsescenter. Du kan skræddersy din oplevelse af middelalderens borge, konger og magt via den iPadguide du får udleveret, når du ankommer til Danmarks Borgcenter.


Vores udstilling er ikke en kronologisk gennemgang af middelalderens kongerække eller dens begivenheder. Det er en skarp fortælling om borgenes betydning, kongernes vej til magtens trone og faldet fra den. Vi vægter den gode historie frem for de tørre fakta og hver enkelt genstand er nøje udvalgt.


Hvorfor så anderledes en udstilling? Vores mål er, at du ikke kun skal blive klogere på middelalderen. Du skal også blive klogere på dig selv, det samfund du lever i, og så skal du være en god oplevelse rigere, når du afleverer iPadguiden og tager hjem igen.

Derfor har vi også inviteret en række eksperter og politikere til at sætte middelalderen ind i en moderne kontekst, så din oplevelse får et ekstra, spændende lag.


Der er masser af oplevelser til børn på Danmarks Borgcenter. iPadguiden har et specielt børnespor, Børnenes Borgcenter bugner af sjove lege og aktiviteter, og så er en børnebillet gyldig resten af året.


Vordingborg er bedst kendt for Gåsetårnet, nordens bedst bevarede middelaldertårn. Indgang til tårnet er inkluderet i billetprisen, og i tårnet kan du opleve borgen under belejring og se Vordingborg slot, som det så ud i 1360’erne.


Vores rundvisninger er enormt populære og med god grund: De er spækket med gode historier og sagn og bag hver rundvisning står altid en formidler, der ved hvad han eller hun snakker om. Ikke to rundvisninger er ens, fordi formidleren tilpasser den til gruppens sammensætning.


Danmarks Borgcenter ligger på ruinen af en af middelalderens største kongeborge, Vordingborg. I et helt nybygget, underjordisk udstillingshus spækket med moderne teknologi, kunstneriske installationer og med specialkomponeret musik, venter der dig en stemningsmættet oplevelse.


Vores frontpersonale er et af branchens mest roste. De tager altid godt imod dig, sætter dig grundigt ind i tingene og står klar med råd og vejledning.

Har du spørgsmål forud for dit besøg må du endelig tage fat i os , enten via kontaktformularen, eller ved at sende os en besked på facebook.