Drama på Borgen! | Danmarks Borgcenter

Drama på Borgen!

Danmarks Borgcenter har indgået et utraditionelt samarbejde med det Reumert-vindende lokale egnsteater Cantabile 2, som leverer skuespillere til museumsoplevelsens nye live introshow. Det nye koncept betyder, at gæsterne bliver modtaget af en uddannet skuespiller, der med sit levende og visuelle sprog udvisker skellet mellem fortid og nutid og giver et nyt blik på middelalderen, som den har udspillet sig lige uden for Borgcentrets døre. 

Med den nye iscenesættelse imødekommer Danmarks Borgcenter især et ønske fra børnefamilierne om at gøre den historiske del af oplevelsen nemmere forståelig og mere relevant for de yngre museumsgæster. Men alle aldersgrupper vil have glæde af det nye tiltag, hvor to af Vordingborgs store kulturinstitutioner arbejder sammen om at bringe museumsoplevelsen til nye højder.

Ud over den permanente samling byder Danmarks Borgcenter i denne sæson på en mindre særudstilling om Dannebrog i anledning af flagets 800-års jubilæum 15. juni i år, samt udstillinger af mere end 150 genstande fra perioden sen vikingetid til slutningen af middelalderen – alle fundet på selve borgen. Udstillingerne, der er inddelt efter tema, dækker over alt fra spydspidser, økser og sværddele til smykker, eksklusive sko, skriveredskaber og fornemme vinglas fra Venedig. Tilsammen dokumenterer de Vordingborgs historie og det helt særlige liv på borgen, der fungerede som militæranlæg og kongeborg gennem mere end 500 år. 

Det nye live introshow kan opleves i weekender og på helligdage gennem hele sæsonen 13. april – 3. november 2019.
I højsæsonen 1. juli – 11. august kan introshowet opleves alle ugens dage.