RETHINK WAR | Danmarks Borgcenter

RETHINK WAR

Mød fire opfindelser der har ændret vores verden 

Atombomben er én af de fire opfindelser, som Danmarks Borgcenter præsenterer i sin nye udstilling Rethink War. Her kan man møde stigbøjlen, kanonen, atombomben og computeren og høre historien om, hvordan de fire opfindelser har ændret vores verden gennem de sidste 1000 år.

En amerikansk atombombe er nok den meste spektakulære af de genstande, som man kan se, når Danmarks Borgcenter søndag den 25. marts slår dørene op for sin nye udstilling Rethink War. Men man kan også møde stigbøjlen, kanonen og computeren og et helt nyt digitalt kunstværk i en unik museumsoplevelse af en historie, der er meget aktuel for os alle og har været det i 1000 år.

Udstillingen fortæller historien om, hvordan vi altid har brugt vores største opfindsomhed for at beskytte os mod de ting, der truer os. Nogle gange dukker der nye opfindelser op, som ændrer ved alt hvad vi kender og tvinger os til at tænke helt nyt. Stigbøjlen, kanonen, atombomben og computeren er netop fire opfindelser, der ikke bare har tvunget os til at tænke nyt, men som har ændret krigen og vores verden gennem de sidste 1000 år. Og som bliver ved med at udfordre os.

Udstillingen bliver præsenteret i 10 helt nye film, hvor eksperter fra Danmarks Borgcenter, Forsvarsakademiet og Forsvarets Efterretningstjeneste fortæller om våbenkapløbet, de fire opfindelser og deres perspektiver.

Og så har udstillingen naturligvis sit helt eget designede sound track med en  helt ny video-installation af Dark Matters, som har brugt 200 avisoverskrifter fra de sidste tre måneder til at vise, hvordan vi lige nu opfatter trusler. Du kan læse mere om videoinstallationen her.


Meget mere om Rethink War

Der er masser af muligheder for at komme dybere ned i historien bag Rethink War og de fire opfindelser, der har ændret krigen og vores verden.

Hen over sæsonen 2018 kan man komme på walk-’n-talk-ture og til foredrag, læse artikler på vores hjemmeside eller deltage i vores undervisningsforløb.

Undervisning

I forbindelse med Rethink War har museet udviklet to helt nye undervisningsforløb til udskolingen og til ungdomsuddannelserne. Læs mere om forløbene og bestilling.