Rethink War - En videoinstallation | Danmarks Borgcenter

Rethink War - En videoinstallation

På Danmarks Borgcenter prøver vi altid grænserne af for nye måder at formidle historien på. 

Det har vi også gjort i Rethink War. Med sine nøje udvalgte symbolgenstande og store historie om nytænkning og disruption, indbyder udstillingen til at tænke nyt.

Museet udfordrede derfor firmaet Dark Matters, der har lavet de fantastiske, stemningsskabende projektioner i resten af udstillingen, til at lave en animation, der handler om trusler og vores fjendebilleder. Resultatet blev en kæmpe videoinstallation, som er et værk i sig selv og sammen med det tilhørende sound track sætter en helt særlig ramme omkring udstillingen.

Dark Matters valgte sammen med museet at tage udgangspunkt i aktuelle og historiske avisoverskrifter, som netop udtrykker vores trusselsbilleder.

Dark Matters fortæller selv om installationen:

Hvordan visualiserer man frygt? Et personligt urinstinkt der sørger for vi undgår farer vi tidligere har haft erfaring med.

Hvad er erfaring egentlig i den moderne tidsalder, vi befinder os i nu, hvor vi bliver udsat for indtryk fra hele verden med er klik på en skærm.

Dark Matters har til udstillingen  “Rethink war” valgt at skabe en "frygt væg" baseret på overskrifter fra nyhedsmedier. 

Ved at lade et væld af forskellige opsigtsvækkende overskrifter rulle i et konstant flow bliver beskueren bombarderet med ord der advarer os om alt fra 3 verdenskrig til faren ved dagligdags objekter som smartphone.

Tiderne på overskrifterne springer fra den kolde krig til friske nyheder, men det hele flyder sammen og gør os bevidste om at historie ikke nødvendigvis er lineær, men tit er en gentagende og flydende størrelse.


Den 6 meter brede og 2 1/2 meter høje videoinstallation giver udstillinngsrummet et unikt bagtæppe.