Dannebrog 800 år | Danmarks Borgcenter

Dannebrog 800 år

Sted: 
Danmarks Borgcenter
Dato: 
Lørdag, 15 juni, 2019 - 10:00

14.-15. juni står hele Vordingborg på den anden ende. Vordingborg Kommune, Bycentrum Vordingborg og Danmarks Borgcenter er nemlig gået sammen om at fejre 800-års jubilæet for Dannebrogs fald fra himlen. Og det går ikke stille forbi.

De tre parter har i samarbejde sammensat et fantastisk festligt program med noget for enhver smag. Højdepunktet bliver Kronprinsparrets besøg i Vordingborg lørdag 15. juni kl. 16-18, men både før og efter vil Algade, Slotstorvet og Borgterrænet syde af liv og aktiviteter.

Der er bl.a. børneteater, ridderskole, hoppeborge og en helt særlig udgave af Sigurd Barretts Danmarkshistorie på programmet for de yngste. Mens Love Shop, Folkeklubben og Per Vers vil stå for underholdningen til det voksne publikum. 

På Slotstorvet kan man lægge vejen forbi den legendariske estiske middelalderrestaurant Olde Hansas telt, hvor man kan smage lækre estiske specialiteter. Begge dage vil byen være pyntet festligt op, og butikkerne er fyldt med gode flagtilbud.

En særlig overraskelse får de besøgende under Kronprinsparrets besøg på Borgterrænet. Her vil det nemlig blive afsløret, hvad arkæologer fra Danmarks Borgcenter i samarbejde med Estlands historiske museum i Tallinn har arbejdet på i mere end et år: En ny udgave af Dannebrog, som man forestiller sig, at det må have set ud i 1219. Flaget vil efterfølgende blive udstillet på Danmarks Borgcenter, og allerede samme aften er der mulighed for at se det helt tæt på, når udstillingen åbner gratis op for alle i et begrænset tidsrum.

Det detaljerede program med præcise tidspunkter og stedsangivelser for aktiviteter og koncerter er tilgængeligt lige her.

Entré: 
Gratis