Gymnasium | Danmarks Borgcenter

Gymnasium

Blue Blood Academy

 

Danmarks Borgcenter præsenterer fra påsken 2017 den enestående vikinge-udstilling fra Hedeby.

Derfor tilbyder vi Blue Blood-forløbene igen fra efteråret 2017.

I mellemtiden kan du finde forløbene på iTunes U. Klik her.

Blue Blood Academy er undervisning om middelalderens borge, konger og magt for unge fra 12-19 år. Undervisningen er tilpasset den enkelte klasse, både indholds- og niveaumæssigt. Når I forlader akademiet, er I meget klogere på magt, middelalder, historisk metode - OG på jer selv!

I Blue Blood Academy sætter vi fokus på magt. Vi tager udgangspunkt i vores egen tid og den magt, vi selv kender fra familien, skolen, medierne og de politiske systemer. Med magtbrillerne på dykker vi ned igennem et hul i tiden - til middelalderen. Vi har studeret alle de gamle kilder og fundet oplysninger, der bringer os helt tæt på middelalderens ikoniske magthavere - nogle af det danske riges mægtigste herskere nogensinde. De var Danmarks mest magtfulde mænd og kvinder på deres tid, men de var også mennesker. Hvordan håndterede de som magthavere og mennesker den magt, de besad, og hvad var baggrunden for de valg, de måtte træffe? Det er historiske gåder, som ingen har det endelige svar på.

I Blue Blood Academy inviterer vi jer til at forske i gåderne. I skal undersøge udvalgte kilder, studere ægte ting fra middelalderen og gå på opdagelse på borgen. Til sidst skal I vægte de mange ledetråde, I har fundet undervejs, og sammen finde det mest sandsynlige svar.

Undervisningsforløb kan bestilles på undervisning@museerne.dk

Læs mere om hver enkelt gåde her:

  Valdemar den Store
Tid: 2 timer
Pris: 800 kr.
Biskop Absalon
Tid: 2 timer
Pris: 800 kr.
Valdemar Atterdag
Tid: 4 timer
Pris: 75 kr. pr. deltager
Margrethe den 1.
Tid: 4 timer
Pris: 75 kr. pr. deltager