Fronten ved Storstrømmen | Danmarks Borgcenter

Fronten ved Storstrømmen

Sted: 
Masnedø
Dato: 
Lørdag, 11 november, 2017 - 14:00 til 15:30

Tag med afdelingsleder og historiker Thomas Tram Pedersen på tur rundt på Masnedø og ved Storstrømsbroen og få fortællingerne om Sjællands sydlige front i Første, Anden og Tredje Verdenskrig.

Masnedøfort blev oprindeligt bygget som en del af forsvaret af København allerede i begyndelsen af 1900-tallet. Faktisk har overgangen mellem Sjælland og Falster i århundreder været af stor strategisk betydning for forsvaret af hovedstaden og af Sjælland. Det vidste man allerede på Valdemarernes tid. Det vidste tyskerne, da de angreb fortet den 9. april 1940, og det vidste både Warszawapagten og NATO under Den Kolde Krig. Storstrømmen har altid været en mulig front.

Turen starter foran Masnedøfort og varer ca. 1,5 time. 

Prisen er 65 kr og billetter købes i forsalg på Danmarks Borgcenter, Næstved Museum og Møns Museum. Endvidere kan der billetter købes online her indtil kl. 13.30 på omvisningsdagen. 

Købte billetter refunderes ikke, men hvis turen aflyses på grund af dårligt vejr bliver billetterne selvfølgelig refunderet. Hold øje med https://www.danmarksborgcenter.dk/da/fronten-ved-storstroemmen eller https://www.facebook.com/DanmarksBorgcenter

Entré: 
65 kr