Historier om Sydøstdanmark – De Sydsjællandske Vikinger | Danmarks Borgcenter

Historier om Sydøstdanmark – De Sydsjællandske Vikinger

Sted: 
Kornerups Rådhus og Danmarks Borgcenter
Dato: 
Onsdag, 19 april, 2017 - 19:00

Fra Hedeby, vikingernes metropol til Sydsjælland – forbindelser i vikingetiden over Østersøen. Køb billet her

På Danmarks Borgcenter er særudstillingen Vikingernes Metropol netop åbnet. I udstillingen kan man opleve den unikke samling af genstande fra vikingernes største by, Hedeby. Forbindelserne mellem Hedeby i det nuværende Slesvig og Sydsjælland og Møn var utvivlsomt stærke – varer, viden, nyheder, tro og meget mere sejlede på kryds og tværs af Østersøen.

Vi starter med et foredrag om vikingerne på Sydsjælland ved forskningschef Jens Ulriksen, Museum Sydøstdanmark og efterfølgende tager profilforsker Nanna Holm Gade, Museum Sydøstdanmark, os med på en omvisning i den nye udstilling. Der serveres en kop kaffe/te og småkager i pausen.

Foredraget foregår i Kornerups Rådhus, Algade 97, 1. sal, 4760 Vordingborg. Efter foredraget går vi sammen over i udstillingen på Danmarks Borgcenter. Der forefindes teleslynge i foredragssalen samt lift i både Kornerups Rådhus samt udstillingsbygningen.

Billetter kan bestilles online her eller købes på Danmarks Borgcenter, Næstved Museum, Møns Museum og Køge Museum. Pris 125 kr + gebyr 10 kr på alle billetter.

Kontakt cj@museerne.dk for yderligere information.

2017 er udråbt som Historiens År. DR har sat alle sejl til og fra foråret ruller en nyproduceret Danmarkshistorie over tv-skærmene i den bedste sendetid søndag aften kl. 20.00. Over hele landet vil fortiden bliver markeret og fejret med nye udstillinger, skæve tiltag, diskussion og debat. På Museum Sydøstdanmark synes vi, at historien skal opleves der, hvor den skete! Tag derfor med os på besøg i fortiden: til gravhøje og offermoser, i arkiverne og på magasin, på byvandring og omvisninger i vores udstillinger samt meget meget mere. Vi fortæller de nære og lokale Historier om Danmark ved en perlerække af arrangementer, som tematisk passer til tv-serien.

Find alle de øvrige arrangementer på www.museerne.dk/historieromsydoestdanmark

Foto: Wikinger Museum Haithabu

Entré: 
125 kr