Historier om Sydøstdanmark – Vordingborg, magtens centrum i middelalderen | Danmarks Borgcenter

Historier om Sydøstdanmark – Vordingborg, magtens centrum i middelalderen

Sted: 
Danmarks Borgcenter
Dato: 
Søndag, 30 april, 2017 - 17:00 til 21:00
Fortidsmindedag søndag d. 30. april kl. 17.00-21.00. Arrangement om sen middelalder på Danmarks Borgcenter, Slotsruinen 1, 4760 Vordingborg
 
I middelalderen var Vordingborg magtens ultimative centrum. Det var det foretrukne sted for tidens største konger, og borgen blev gentagne gange udbygget og forstærket som værn mod fjenden fra syd. Det var også her, at Danmarks første grundlov, Jyske Lov, blev underskrevet. 
 
Vi starter kl. 17.00 med en omvisning på borgen med profilforsker og middelalderarkæolog Nanna Holm Gade. Mødested ved billetsalget på Danmarks Borgcenter. Det er gratis at deltage og der er ingen tilmelding. Turen varer ca. 1 time
 
Kl. 20.00 ruller et nyt afsnit af DRs ”Historien om Danmark” over skærmen, og denne gang handler det om den sene middealder. Vi inviterer til seriesøndag på det game rådhus, Algade 97, hvor vi ser afsnittet sammen. Der vil være mulighed for at købe drikkevarer. Nanna Holm slutter dagen af med at perspektivere aftenens tv-afsnit til vores viden om Vordingborg og Sydøstdanmark i middelalderen.
 
2017 er udråbt som Historiens År. DR har sat alle sejl til og fra foråret ruller en nyproduceret Danmarkshistorie over tv-skærmene i den bedste sendetid søndag aften kl. 20.00. Over hele landet vil fortiden bliver markeret og fejret med nye udstillinger, skæve tiltag, diskussion og debat. På Museum Sydøstdanmark synes vi, at historien skal opleves der, hvor den skete! Tag derfor med os på besøg i fortiden: til gravhøje og offermoser, i arkiverne og på magasin, på byvandring og omvisninger i vores udstillinger samt meget meget mere. Vi fortæller de nære og lokale Historier om Danmark ved en perlerække af arrangementer, som tematisk passer til tv-serien. 
 
Se mange flere spændende arrangementer om Sydøstdanmark her.