Kongens Huse | Danmarks Borgcenter

Kongens Huse

Sted: 
Kornerups Rådhus
Dato: 
Tirsdag, 16 januar, 2018 - 19:00

FOREDRAGET ER UDSOLGT!

Der er stadig ledige billetter til fordraget Margrethe 1.s Verden med museumsinspektør, forfatter og historiker Vivian Etting, Nationalmuseet. Læs mere her


I en stor del af Middelalderen havde de danske konger deres faste residens i Vordingborg. Men kongerne rejste også rundt en stor del af året for at vise deres herredømme rundt om i riget. Tag med på rundtur til nogle af kongernes andre borge og kongsgårde i dette foredrag.

Kongeborgen i Vordingborg var den største i Danmark i Middelalderen. Men den var langt fra den eneste, og kongerne havde rundt om i riget andre borge, hvor de ofte opholdt sig, når de skulle håndhæve deres magt i andre dele af landet. På vejen rundt rådede kongerne også over en række kongsgårde, hvor de kunne gøre ophold med deres følge undervejs.

Afdelingsleder ved Danmarks Borgcenter inviterer i sit foredrag på en tur til nogle af kongernes borge og gårde rundt om i det, der dengang var Danmark. Her kan man høre eksempler på nogle af de spektakulære og farefyldte rejser, som kongerne begav sig ud på og få et indtryk af, hvordan kongerne og deres følge levede på vejen. Undervejs bliver også nogle af kongens bygmestre introduceret, som stod for at bygge borgene med erfaringerne fra belejringer og krige rundt om i Europa.

Foredraget foregår i Kornerups Rådhus, Algade 97, 1. sal, 4760 Vordingborg.

Der forefindes teleslynge samt elevator i Kornerups Rådhus.

Pris 75 kr / Årkortholdere 60 kr. Gebyr 10 kr på alle billetter.

Der serveres kaffe og småkager i pausen.

Tilbage
 
 
Entré: 
75 kr / 60 kr for Årskortholdere. Gebyr 10 kr på alle billetter.