Margrethe I’s verden | Danmarks Borgcenter

Margrethe I’s verden

Sted: 
Kornerups Rådhus
Dato: 
Torsdag, 22 februar, 2018 - 19:00

I 1353 fik Valdemar Atterdag og hans dronning Helvig en datter, der skulle blive en af datidens og danmarkshistoriens mest betydningsfulde kvinder. Mød den unge prinsesse Margrete og hør historien om hendes vej til magten og om det Danmark, som hun voksede op i. Her var Vordingborg som en af landets vigtigste borge et yndet opholdssted. 

Som 10-årig blev hun gift med kong Håkon 6. af Norge, og det blev starten på hendes karriere. Da Valdemar Atterdag døde overtog hun magten i Danmark som formynder for sin lille søn, og i de følgende år sikrede hun sin magtposition. Efter sønnens pludselige død i 1387 blev hun valgt som regent i både Danmark og Norge, og med nedkæmpelsen af den svenske kong Albrecht samlede hun magten i hele Norden. 
Hun var uden sidestykke den mest magtfulde danske kvinde i middelalderen og stod bag oprettelsen af Kalmarunionen mellem Danmark, Norge og Sverige i 1397.


Ingen kender måske Margrete I. bedre end museumsinspektør og seniorforsker på Nationalmuseet, forfatter og historiker Vivan Etting, som har skrevet adskillige bøger og artikler om Margrete og den verden, som hun levede i. I sit foredrag giver Vivian Etting en introduktion til Margrete og magtspillet om Norden i midten af 1300-tallets Europa.

Foredraget foregår i Kornerups Rådhus, Algade 97, 1. sal, 4760 Vordingborg.

Der forefindes teleslynge samt elevator i Kornerups Rådhus.

Forsalg: Billetter kan bestilles online her eller købes i Café Borgen på Danmarks Borgcenter, Næstved Museum og Køge Museum.

Pris 75 kr / Årkortholdere 60 kr. Gebyr 10 kr på alle billetter.

Der serveres kaffe og småkager i pausen.

Entré: 
75 kr / 60 kr for Årskortholdere