Thomas Bartholin – Lægen og Anatomen | Danmarks Borgcenter

Thomas Bartholin – Lægen og Anatomen

Sted: 
Kornerups Rådhus
Dato: 
Tirsdag, 30 januar, 2018 - 19:00

Forfatter og børnelæge, Jesper Brandt Andersen, udgav i 2017 en omfattende biografi om lægen og anatomen Thomas Bartholin, som var en af danmarkshistoriens mest betydningsfulde læger.

Thomas Bartholin levede i 1600-tallet og gjorde en revolutionerede opdagelse af lymfekarrene, som fik forskere og læger fra hele Europa til at valfarte til Københavns Universitet, og hans opdagelser og forskning har stadig stor betydning den dag i dag.

Det var i forbindelse med research til en bog om børnelægefagets historie, at Jesper Brandt Andersen tilfældigt stødte på Thomas Bartholins afhandling om en difteriepidemi fra 1646, og Jesper Brandt Andersen fattede en særlig interesse for denne læge, som på mange måder var forud for sin tid.

Det kom der et digert værk ud af, og nu også et spændende foredrag om en af de mest indflydelsesrige og interessante personer i lægevidenskaben, lægen og anatomen Thomas Bartholins.

Jesper Brandt Andersen (f. 1965) cand. med. og praktiserende speciallæge i pædiatri i Vordingborg, hvor han også bor med sin familie. Han har tidligere udgivet bøgerne Martin Hammerich ( 2011) samt Børnelægens store bog om barnets sygdomme (2016)

Foredraget er blevet til i et samarbejde med Museumsforeningen Sydsjælland og Møn.

Det foregår i Kornerups Rådhus, Algade 97, 1. sal, 4760 Vordingborg.

Der forefindes teleslynge samt elevator i Kornerups Rådhus.

Forsalg: Billetter kan bestilles online her eller købes på Danmarks Borgcenter i caféen, Næstved Museum og Køge Museum.

Pris 75 kr / 60 kr for Museumsforeningens medlemmer og Årkortholdere. Gebyr 10 kr på alle billetter.

Der serveres kaffe og småkager i pausen.

Entré: 
75 kr / 60 kr Museumsforeningens medlemmer og Årskortholdere